Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 250 g ziemniaków, nieobranych, małych
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia rąk
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- skórka otarta z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 25 g rumu
- 3 jajka
- 1 - 2 szczypty soli
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 30 g cukru
- olej do smażenia
- cukier puder, do posypania castagnole
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1332.7 kJ / 318.5 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 40.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1h 10min
Brazylijskie trufle z mango
3 Std. 45 Min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 Std. 5 Min
Cynamonowe smores
1 Std. 50 Min
Nugat
3h 15min
Drożdżówki Gibassier
2 Std. 10 Min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 Std. 30 Min
Wzorowe sushi
40 Min
Babka drożdżowa Panettone
3 Std.
Naleśniki amerykańskie
40 Min
Kulki ziemniaczane
50 Min
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 Std. 50 Min