Urządzenia i Akcesoria
Karnawałowe castagnole
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
250 g ziemniaków nieobranych, małych
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia rąk
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
skórka otarta z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
25 g rumu
-
3 jajka
-
1 - 2 szczypty soli
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g cukru
-
olej do smażenia
-
cukier puder do posypania castagnole
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
40.2 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
1332.7 kJ /
318.5 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
46.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Adżika
40 мин.
Greckie pączki (Loukoumades)
1ч. 30 мин.
Austriackie placuszki Funkaküachle
1ч. 40 мин.
Placuszki z salsefii
1ч.
Zielone smoothie
5 мин.
Pasta karczochowa
5 мин.
Czarno-białe ciasteczka
2ч.
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 мин.
Sycylijskie arancini
2ч. 50 мин.
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2ч. 30 мин.
Ciasto Lodowa Kraina
8ч. 40 мин.
Wieniec orkiszowy
4ч.