Urządzenia i Akcesoria
Wieniec z makiem i morelami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 kawałków
Składniki
Ciasto
-
250 g mleka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g cukru
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
600 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie i formowanie wieńca
-
200 g moreli suszonych, bez pestek
-
120 g maku
-
50 g cukru
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
250 g mleka
-
40 g kaszy manny
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
mąka pszenna ilość do oprószenia
-
cukier puder do oprószenia ciasta
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5 g
Kalorie
777 kJ /
186 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warkocz makowy
2ωρ. 45 λεπτ.
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2ωρ. 50 λεπτ.
Kringel
2ωρ. 40 λεπτ.
Chałka z kardamonem
2ωρ. 40 λεπτ.
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1ωρ. 15 λεπτ.
Słodkie węzełki z rodzynkami
2ωρ. 45 λεπτ.
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3ωρ. 45 λεπτ.
Babka drożdżowa z lukrem
2ωρ. 50 λεπτ.
Drożdżówki z jabłkami
2ωρ. 35 λεπτ.
Drożdżówki z makiem
2ωρ. 40 λεπτ.
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1ωρ. 20 λεπτ.
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2ωρ.