Wieniec z makiem i morelami

Wieniec z makiem i morelami

4.8 306 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 kawałków

Składniki

Ciasto
  • mleka
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • cukru
    100 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
  • mąki pszennej
    600 g
  • jajko
    1
  • soli
    ½ łyżeczki
Nadzienie i formowanie wieńca
  • moreli suszonych, bez pestek
    200 g
  • maku
    120 g
  • cukru
    50 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    10 g
  • mleka
    250 g
  • kaszy manny
    40 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • mąka pszenna ilość do oprószenia
  • cukier puder do oprószenia ciasta

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 186 kcal / 777 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...