Urządzenia i Akcesoria
Wieniec z makiem i morelami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 kawałków
Składniki
Ciasto
-
250 g mleka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g cukru
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
600 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie i formowanie wieńca
-
200 g moreli suszonych, bez pestek
-
120 g maku
-
50 g cukru
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
250 g mleka
-
40 g kaszy manny
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
mąka pszenna ilość do oprószenia
-
cukier puder do oprószenia ciasta
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5 g
Kalorie
777 kJ /
186 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brioszka „korona” z likierem
5h
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3h 45min
Babka drożdżowa z lukrem
2h 50min
Drożdżówki z jabłkami
2h 35min
Drożdżówki z makiem
2h 40min
Chałka z kardamonem
2h 40min
Kringel
2h 40min
Warkocz makowy
2h 45min
Keks
2h 30min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2h 30min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1h 15min
Makowiec świąteczny
2h 10min