
Urządzenia i Akcesoria
Wieniec z makiem i morelami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 kawałków
Składniki
Ciasto
-
mleka250 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
cukru100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej600 g
-
jajko1
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie i formowanie wieńca
-
moreli suszonych, bez pestek200 g
-
maku120 g
-
cukru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
-
mleka250 g
-
kaszy manny40 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
mąka pszenna ilość do oprószenia
-
cukier puder do oprószenia ciasta
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
186 kcal /
777 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska