
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ łyżeczki żelatyny w proszku (2 g)
- 15 g wody
- 200 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 250 g śmietany, 36% tłuszczu, w tym 50 g w temp. pokojowej i 200 g dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50
g soku malinowego, naturalnego
lub 50 g syropu malinowego, naturalnego - 25 g wody różanej
- płatki róży, w cukrze, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2292.3 kJ / 547.5 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 72.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort walentynkowy
7 Std. 20 Min
Ciasto Red Velvet Cake w kształcie serca
1 Std. 20 Min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 Std. 55 Min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 Std. 10 Min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 Std. 15 Min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 godz. 40 min
Spread czekoladowo-orzechowy
12 Std. 10 Min
Krem z pistacjami
20min
Ganache pistacjowy
5 godz. 30 min
Deser z solonym karmelem
1 Std.