
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g borówek, świeżych
- 500 g malin, świeżych
- 500 g jeżyn, świeżych
- 40 g oleju o neutralnym smaku (np. oleju rzepakowego lub kokosowego)
- 60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1200 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 29033 kJ / 6931 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 1561 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 45 g
- Sód
- 18 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz. 10 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min