
Urządzenia i Akcesoria
Trufle nietoperze z dynią
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
40 sztuk
Składniki
-
500 g wody
-
300 g miąższu dyni Hokkaido pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
400 g herbatników maślanych
-
150 g masła orzechowego podzielonego na kawałki
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g groszków czekoladowych
-
¾ łyżeczki korzennej przyprawy do piernika
-
kakao do obtoczenia
-
20 ciastek Oreo®
-
40 mini pianek marshmallow (patrz wariant)
-
pisak cukrowy brązowy lub czarny
-
migdały, w słupkach (ok. 30 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
111.8 kcal /
467.7 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
6.2 g
Węglowodany
12.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
84.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

HALLOWEEN II
10 Przepisów
Polska
Polska