
Wersje kompatybilne
Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wegańskie bezy
- 180 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
- 1 szczypta kwasku cytrynowego
- 150 g drobnego cukru
- 130 g cukru pudru
Krem migdałowo-kokosowy
- 30 g wiórków kokosowych
- 570 g mleczka kokosowego
- 80 g cukru
- 20 g stewii w proszku z inuliną (patrz wskazówka)
- 10 g pektyny jabłkowej
- 160 g masła migdałowego, prażonego (pasty migdałowej, kremu migdałowego), podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 140 g masła kakaowego pokrojonego na kawałki
Mango z kolendrą
- 60 g cukru
- 1 ½ łyżeczki pektyny jabłkowej
- 500 g mango, dojrzałego jędrnego, pokrojonego w ok. 5 mm kostkę
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- kostki lodu do schłodzenia mango
- zimna woda do schłodzenia mango
- 7 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
Składanie
- kwiaty, jadalne do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 598 kcal / 2503.8 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Węglowodany
- 56.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.5 g
- Sód
- 13.6 mg