Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą

Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą

4.7 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz.
10 porcji

Składniki

Wegańskie bezy
  • 180 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta kwasku cytrynowego
  • 150 g drobnego cukru
  • 130 g cukru pudru
Krem migdałowo-kokosowy
  • 30 g wiórków kokosowych
  • 570 g mleczka kokosowego
  • 80 g cukru
  • 20 g stewii w proszku z inuliną (patrz wskazówka)
  • 10 g pektyny jabłkowej
  • 160 g masła migdałowego, prażonego (pasty migdałowej, kremu migdałowego), podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 140 g masła kakaowego pokrojonego na kawałki
Mango z kolendrą
  • 60 g cukru
  • 1 ½ łyżeczki pektyny jabłkowej
  • 500 g mango, dojrzałego jędrnego, pokrojonego w ok. 5 mm kostkę
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • kostki lodu do schłodzenia mango
  • zimna woda do schłodzenia mango
  • 7 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
Składanie
  • kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 13.6 mg
Białko 6 g
Kalorie 2503.8 kJ / 598 kcal
Tłuszcz 38.9 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 23.5 g
Węglowodany 56.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...