Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
TM6 TM5

Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą

4.7 (6 ocen)

Składniki

Wegańskie bezy

  • 180 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta kwasku cytrynowego
  • 150 g drobnego cukru
  • 130 g cukru pudru

Krem migdałowo-kokosowy

  • 30 g wiórków kokosowych
  • 570 g mleczka kokosowego
  • 80 g cukru
  • 20 g stewii w proszku z inuliną (patrz wskazówka)
  • 10 g pektyny jabłkowej
  • 160 g masła migdałowego, prażonego (pasty migdałowej, kremu migdałowego), podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 140 g masła kakaowego, pokrojonego na kawałki

Mango z kolendrą

  • 60 g cukru
  • 1 ½ łyżeczki pektyny jabłkowej
  • 500 g mango, dojrzałego, jędrnego, pokrojonego w ok. 5 mm kostkę
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • kostki lodu, do schłodzenia mango
  • zimna woda, do schłodzenia mango
  • 7 gałązek kolendry, świeżej, tylko liście

Składanie

  • kwiaty, jadalne, do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2503.8 kJ / 598 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
56.2 g
Tłuszcz
38.9 g
Tłuszcz nasycony
23.5 g
Błonnik
4.7 g
Sód
13.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy