
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz.
10 porcji
Składniki
Wegańskie bezy
-
wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)180 g
-
kwasku cytrynowego1 szczypta
-
drobnego cukru150 g
-
cukru pudru130 g
Krem migdałowo-kokosowy
-
wiórków kokosowych30 g
-
mleczka kokosowego570 g
-
cukru80 g
-
stewii w proszku z inuliną (patrz wskazówka)20 g
-
pektyny jabłkowej10 g
-
masła migdałowego, prażonego (pasty migdałowej, kremu migdałowego), podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)160 g
-
masła kakaowego pokrojonego na kawałki140 g
Mango z kolendrą
-
cukru60 g
-
pektyny jabłkowej1 ½ łyżeczki
-
mango, dojrzałego jędrnego, pokrojonego w ok. 5 mm kostkę500 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
kostki lodu do schłodzenia mango
-
zimna woda do schłodzenia mango
-
kolendry, świeżej tylko liście7 gałązek
Składanie
-
kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
598 kcal /
2503.8 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
38.9 g
Węglowodany
56.2 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
23.5 g
Sód
13.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska