![Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b843d2bf-5a37-4504-8803-79cd7960b8f2/Derivates/e146e8f2-8138-4072-a60d-b94e5c47a68b.jpg)
Wersje kompatybilne
Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wegańskie bezy
- 180 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
- 1 szczypta kwasku cytrynowego
- 150 g drobnego cukru
- 130 g cukru pudru
Krem migdałowo-kokosowy
- 30 g wiórków kokosowych
- 570 g mleczka kokosowego
- 80 g cukru
- 20 g stewii w proszku z inuliną (patrz wskazówka)
- 10 g pektyny jabłkowej
- 160 g masła migdałowego, prażonego (pasty migdałowej, kremu migdałowego), podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 140 g masła kakaowego, pokrojonego na kawałki
Mango z kolendrą
- 60 g cukru
- 1 ½ łyżeczki pektyny jabłkowej
- 500 g mango, dojrzałego, jędrnego, pokrojonego w ok. 5 mm kostkę
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- kostki lodu, do schłodzenia mango
- zimna woda, do schłodzenia mango
- 7 gałązek kolendry, świeżej, tylko liście
Składanie
- kwiaty, jadalne, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2503.8 kJ / 598 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 56.2 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 13.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Koktajl mleczny o smaku solonego karmelu
20 min
Czarne sezamki
1 Std. 50 Min
Travel cake z orzechami pekan i bananami
3 Std.
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 50 min
Zupa dyniowo-paprykowa; Warzywa z pary; Kurczak w kremowym sosie pomidorowym
1 godz.
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 Std. 50 Min
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 Min
Wegański Eton Mess kokosowo-truskawkowy
2 Std. 35 Min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16sa
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 Std. 35 Min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min