Tarte citron vert, basilic et estragon

Tarte citron vert, basilic et estragon

4.3 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
8 parts

Składniki

La pâte sucrée (la veille)
  • de sucre en poudre
    85 g
  • gousse de vanille
    ½
  • de beurre doux froid et coupé en morceaux
    120 g
  • œuf
    1
  • d'amandes en poudre
    40 g
  • de sel
    1 pincée
  • de farine de blé
    210 g
Le crémeux citron vert, basilic et estragon (la veille ou 3 heures avant minimum)
  • de jus de citron vert
    100 g
  • de jus de citron jaune
    80 g
  • de sucre en poudre
    170 g
  • œufs
    3
  • de basilic frais
    10 feuilles
  • d'estragon frais
    10 feuilles
  • de beurre doux détaillé en cubes
    200 g
  • le zeste d'un citron vert non traité râpé

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 594.3 kcal / 2476.4 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 38.9 g
Węglowodany 52.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 23.3 g
Sód 95.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...