Planche de beurre sucrée aux pommes et aux noix

Planche de beurre sucrée aux pommes et aux noix

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
20 portions

Składniki

  • de cerneaux de noix
    50 g
  • de beurre clarifié
    20 g
  • de pommes (à chair ferme, par exemple Granny Smith, Fuji, Pink Lady), coupés en morceaux (3,5 cm)
    350 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de cannelle en poudre
    1 ½ - 2 c. à café
  • de crème liquide 30-40% m.g. froide
    600 g
  • de sirop d'érable et un peu pour le dressage
    15 g
  • baguette pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 146.1 kcal / 611.3 kJ
Białko 1.1 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 5.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 11.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...