Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g de lait
- 1 c. à café de graines d'anis vert
- 1 orange non traitée
- 35 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- le zeste d'un citron jaune
- 30 g d'huile d'olive
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 300 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 5 g de sel
- 25 g de beurre, en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- 2 c. à soupe de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7177 kJ / 1712 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 280 g
- Tłuszcz
- 68 g
Alternatywne przepisy
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min.
Croquants aux noisettes et amandes
50 min
Brioche des rois
6u. 35min
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2h
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Couronne des rois espagnole
3h
Fougasse mentonnaise
3h 15min
Brioche des rois citron et fève tonka
4h 30min
La fougasse d'Aigues-Mortes
45 min
Mouna brioche de Pâques
8h 55 min
Navettes à la fleur d'oranger
1h 35 min.
Brioche Nanterre
4h 15min