Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g de lait de soja
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche - 90 g de sucre de canne
- 550 g de farine de petit épeautre, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
- 75 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1011.2 kJ / 241.7 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 50.1 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 30.1 mg
Alternatywne przepisy
Cannelloni sauce bolognaise
1h 15min
Bugnes du carnaval
3h 35min
Chapelure
10min
Sauté de veau aux artichauts et petits pois
Brak ocen
Sablés d'antan
1 godz. 30 min
Ravioli sardes (culurgiones)
2h 30min
Brownie, choux à la chantilly vanillée
1 godz. 30 min
Amlou (pâte à tartiner aux amandes)
30 min
Purée mousseline
40 min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Brioche feuilletée
5h
Brioche feuilletée tressée
17h 45min