Gratin de nachos

Gratin de nachos

4.3 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Les nachos
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    100 g
  • de farine de maïs
    100 g
  • de sel
    5 g
  • d'eau
    80 g
  • d'huile de tournesol
    40 g
  • de mélange d'épices mexicain
    10 g
La garniture de légumes
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de poivrons rouges et jaunes, coupés en lanières (3 cm)
    230 g
  • de piment doux en poudre
    1 c. à café
    1 c. à café de mélange d'épices mexicain
  • de tomates coupées en morceaux (2 cm)
    200 g
  • de grains de maïs doux en conserve égouttés
    285 g
  • de haricots rouges en conserve égouttés
    250 g
  • de feuilles de persil frais
    20 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    2 c. à soupe
  • de poivre moulu
    2 pincées
  • de cheddar râpé
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 353.8 kcal / 1480.3 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 45.8 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 526.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...