Conchiglie à l'ail et aux olives

Conchiglie à l'ail et aux olives

4.2 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 4 gousses d'ail
  • 20 g d'huile d'olive
  • 50 g de beurre en dés
  • 150 g d'olives vertes dénoyautées
  • eau pour la cuisson des pâtes
  • 120 g de chapelure d'anchois maison (voir "Conseil(s)")
  • 320 g de pâtes sèches type conchiglie
  • ½ c. à café de vinaigre de vin blanc
  • du sel
  • 1 zeste de citron jaune finement râpé
  • poivre moulu pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 810.1 mg
Białko 15.2 g
Kalorie 2550.1 kJ / 609.5 kcal
Tłuszcz 23.7 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 84.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...