Conchiglie à l'ail et aux olives

Conchiglie à l'ail et aux olives

4.3 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    4
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de beurre en dés
    50 g
  • d'olives vertes dénoyautées
    150 g
  • eau pour la cuisson des pâtes
  • de chapelure d'anchois maison (voir "Conseil(s)")
    120 g
  • de pâtes sèches type conchiglie
    320 g
  • de vinaigre de vin blanc
    ½ c. à café
  • du sel
  • zeste de citron jaune finement râpé
    1
  • poivre moulu pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 609.5 kcal / 2550.1 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 84.3 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Sód 810.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...