Purè di patate e carote al rosmarino

Purè di patate e carote al rosmarino

4.7 158 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 550 g di acqua
  • 200 g di carota a pezzi (circa 2-3 cm)
  • 500 g di patate americane dolci pelate e a pezzi (circa 2-3 cm)
  • 500 g patata a pezzi (circa 2-3 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 - 3 pizzichi di rosmarino secco in polvere + q.b.
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 464.8 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 811.7 kJ / 194 kcal
Tłuszcz 5.2 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 34.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...