Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie aïoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
1 słoik
Składniki
-
120 g orzechów nerkowca, surowych
-
woda do namoczenia orzechów
-
3 ząbki czosnku
-
160 g wody160 g napoju roślinnego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
318 mg
Białko
23 g
Kalorie
2878 kJ /
688 kcal
Tłuszcz
53 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
159 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1 godz.
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Wegańskie świąteczne ciasto z bakaliami
27 godz. 10 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM5)
1 godz.
Wegańskie „masło”
2 godz.
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 godz. 50 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 godz.
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Makaron z ciecierzycy z sosem dyniowym z fetą
35 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min