Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie aïoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
1 słoik
Składniki
-
120 g orzechów nerkowca, surowych
-
woda do namoczenia orzechów
-
3 ząbki czosnku
-
160 g wody160 g napoju roślinnego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
318 mg
Białko
23 g
Kalorie
2878 kJ /
688 kcal
Tłuszcz
53 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
159 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
10 min
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 min
Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
8 godz.
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Pizza na spodzie z batatów
1 godz. 5 min
Hummus z pieczoną papryką (BLW, dla dzieci)
50 min
Hummus z zielonego groszku
40 min