Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie aïoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
1 słoik
Składniki
-
120 g orzechów nerkowca, surowych
-
woda do namoczenia orzechów
-
3 ząbki czosnku
-
160 g wody160 g napoju roślinnego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
318 mg
Białko
23 g
Kalorie
2878 kJ /
688 kcal
Tłuszcz
53 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
159 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
12 godz.
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Kiszone marchewki (TM6)
72 godz. 40 min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Gomasio z zieloną częścią pora
40 min
Ziołowy hummus z falafelami
13 godz. 40 min
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
15 godz.
Falafele z sosem pomidorowo-kokosowym
9 godz.
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Wegański majonez
15 min
Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
2 godz. 20 min