Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie aïoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
1 słoik
Składniki
-
120 g orzechów nerkowca, surowych
-
woda do namoczenia orzechów
-
3 ząbki czosnku
-
160 g wody160 g napoju roślinnego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
318 mg
Białko
23 g
Kalorie
2878 kJ /
688 kcal
Tłuszcz
53 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
159 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45 min
Falafele z sosem pomidorowo-kokosowym
9 godz.
Wegańskie lody bananowe z 3 składników
5 min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Hummus z buraka
1 godz.
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Napój owsiany
1 godz. 10 min
Sałatka warzywna; Gulasz z żółtej soczewicy; Wegański mus czekoladowy
45 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Hummus z zielonego groszku
40 min