Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de sucre en poudre
- 620 g de lait entier
- 1 ½ - 2 c. à soupe de lavande, séché (environ 5 g)
- 4 jaunes d'œufs
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 320 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 c. à soupe de jus de citron fraîchement pressé
- 40 - 50 g de gin sec
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 790.4 kJ / 188.9 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 44.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Agua de sapo
15 Min
Légumes rôtis avec pomme et vinaigrette à la tapenade
1h 5min
Recette du chef Eric Guérin : Lotte champignons noisettes, panais, jus de champignon sarrasin et condiment ail
1 godz. 30 min
Parmentier de canard confit parfumé à l'érable
15 godz. 55 min
Bombes mojito
4h 10min
Confiture de pommes cuites pour les provisions
1h 15min
Gelato au chocolat et au piment avec sirop de bourbon
16h 25min
Eton mess (Dessert meringué à l'ananas)
25 min
Crème de pistache
10min
Bœuf sauté aux légumes croquants
50 min
Ananas caramélisé aux épices
50 min
Salade tiède de carottes et betteraves, sauce sésame
1h 5min