![Gelato gin et lavande Gelato gin et lavande](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/daf38e13-2ba0-470e-9f6e-bc93525634ba/Derivates/df0be739-3e03-4296-aa0b-6c409abadc54.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de sucre en poudre
- 620 g de lait entier
- 1 ½ - 2 c. à soupe de lavande, séché (environ 5 g)
- 4 jaunes d'œufs
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 320 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 c. à soupe de jus de citron fraîchement pressé
- 40 - 50 g de gin sec
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 790.4 kJ / 188.9 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 44.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho au maïs et au piment jalapeño
20 dk
Focaccia aux dattes, bacon et fromage de chèvre
3h 15min
Soupe froide mangue-coco
10min
Confiture orange & Campari
1h 35min
Cromesquis de poisson
1h 50min
Massepain d'Issoudun
1 Std.
Figues à la cardamome et glace au yaourt (sous-vide)
1ωρ. 5 λεπτ.
Chutney de mangue
1sa 20 dk
Glace à la citronnelle, tuile au wasabi et saumon fumé
5h 35min
Soupe de crevettes-légumes, crème montée aillée et chips de parmesan
45 Min
Glace pêche-fraise
15 dk
Sorbet banane et citron vert
10min