![Cornichons de champignons Cornichons de champignons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f2e543e6-1d11-48fc-9606-09d6bf906a6b/Derivates/5e6dc985-d43c-4af0-b847-9648b8c132e9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de champignons frais (ex: girolles, bolets, pleurotes...), nettoyés (voir "Conseil(s)")
- 150 g d'oignons, émincés en lamelles (1 cm)
- 1500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
-
150
g de vinaigre blanc, 10 %
lub 150 g de vinaigre de cidre - 10 g de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 4 feuilles de laurier déshydratées
- 12 poivre noir en grains
- 4 c. à café de graines de moutarde
- 8 poivre de la Jamaïque en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 348.2 kJ / 83.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1577.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rillettes de canard
2h 30 min
Sauce aux canneberges faible en glucides
20 min
Crème de tomates et grilled cheese Deuxième bol
40 Min
Fond de viande
45min
Miel épicé
10 min
Mousse de rêve au chocolat et à l'avocat
15min
Bol de pain au veau
No ratings
Marrons glacés
72 godz.
Joues de porc sous-vide au vin rouge
No ratings
Bouchées au brie, dips au piment et aux framboises
2 Std. 5 Min
Ricotta
16h 15min
Sauce barbecue aux oignons doux et à l'érable
30min