Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de champignons frais (ex: girolles, bolets, pleurotes...), nettoyés (voir "Conseil(s)")
- 150 g d'oignons, émincés en lamelles (1 cm)
- 1500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
-
150
g de vinaigre blanc, 10 %
lub 150 g de vinaigre de cidre - 10 g de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 4 feuilles de laurier déshydratées
- 12 poivre noir en grains
- 4 c. à café de graines de moutarde
- 8 poivre de la Jamaïque en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 348.2 kJ / 83.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1577.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sirop citronnelle/gingembre
1j
Cristallisation du chocolat
15min
Rissoler lardons et oignons
15min
Pâtes fraîches véganes
Brak ocen
Nouilles froides aux légumes et mayak yolk
4h 35min
Lentilles beluga aux deux choux et aux lardons
1j
L'histoire Vorwerk
Brak ocen
Fraisier
15h
Minifocaccias fantaisies
2h 15 min
Omelette aux blancs d’œufs
20 min
Fromage frais à tartiner
15 Std. 20 Min
Mijoté de choux de Bruxelles au boulgour et noisettes
40 min