Soda bread irlandais

Soda bread irlandais

4.1 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 pièce

Składniki

  • 250 g de farine de blé complet (T110), et un peu pour fariner
  • 200 g de farine de seigle
  • 50 g de son d'avoine
  • 1 c. à café de bicarbonate de sodium
  • 1 c. à soupe de sirop d'agave
  • 50 g de graines variées (lin, sésame, tournesol, courge...), et un peu pour la finition
  • ½ c. à café de sel
  • 450 g de lait fermenté

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 2479.4 mg
Białko 71.7 g
Kalorie 9898 kJ / 2365.7 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 43.6 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 466.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...