Pain aux différents fruits secs

Pain aux différents fruits secs

4.9 59 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
20 tranches

Składniki

  • 250 - 280 g d'eau (voir "Conseil")
  • 15 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 30 g de miel
    30 g de sucre roux
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour le moule
  • 250 g de farine à pain
  • 250 g de farine de blé complet
  • ½ c. à café de sel
  • 20 g de noisettes décortiquées
  • 20 g de noix décortiquées
  • 80 g de fruits secs variés (canneberges, pruneaux, figues, abricots, pommes), coupés en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Sód 40.3 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 523.6 kJ / 125 kcal
Tłuszcz 2.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 20.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...