Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 250 g de farine de blé complet
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 450 g de lait ribot (babeurre)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 521 kJ / 125 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Petits pains vapeur graines et curcuma
3 Std.
Pain aux pruneaux
1h 45min
Soda bread irlandais
45min
Pain au cacao, pépites de chocolat et fève tonka
7h
Crackers multicéréales
3 Std.
Pain marguerite pavot et curry
15h 45min
Pain viking au sésame
3h 10 min.
Pain aux céréales, abricots et figues
2h 15 min.
Pain au yaourt
1h 50 min.
Pain de campagne en cocotte
2h 10min
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min
Tisane gingembre, girofle, cannelle et orange
15min