Pineapple Teriyaki Salmon

Pineapple Teriyaki Salmon

4.0 50 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • fresh pineapple cut into chunks
    10 oz
  • fresh ginger peeled, cut into pieces
    ½ oz
  • dark brown sugar
    1 ½ oz
  • water
    2 oz
  • soy sauce
    1 ½ oz
  • rice wine vinegar
    1 oz
  • broccoli florets
    12 oz
    12 oz sugar snap peas
  • salmon fillets 4 fillets (4.5-6 oz ea.)
    18 - 24 oz
  • salt to season
  • ground black pepper to season
  • sesame seeds (opcjonalnie) to garnish
  • green onion (opcjonalnie) thinly sliced, to garnish
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 374.8 kcal / 1567.9 kJ
Białko 29.9 g
Tłuszcz 17.6 g
Węglowodany 25.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 687.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...