Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon
- 2 garlic cloves, smashed
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 2 tsp salt, divided
- 32 oz water
- 6 oz broccoli florets
-
6
oz yellow squash, halved, sliced on the bias (¼ in.)
lub 6 oz zucchini, halved, sliced on the bias (¼ in.) - 4 oz carrots, peeled, sliced on the bias (¼ in.)
- 4 oz red onion, sliced in half moons (¼ in.)
- 4 oz red bell pepper, in strips (¼ in.)
- 10 oz orecchiette pasta, dried
- grated Parmesan cheese, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1068.1 kJ / 255.3 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 809 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 min
Baked Salmon Cakes with Corn Salsa
45 Min
Greek Lentils and Rice
40 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 Min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35 Min
Brown Rice Risotto with Tuna and Artichokes
1j
Sweet Potato Stuffed Shells with Cauliflower Alfredo Sauce
1j 30 menit
Creamy Pasta with Peas
25 min
Curried Lentils
5 Std. 15 Min
Meat and Rice Casserole
1 Std. 15 Min
Vegetable Stew
1 Std. 15 Min