Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa

Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa

4.5 12 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

Chipotle Mayonnaise
  • extra virgin olive oil
    3 ½ oz
  • lime
    ½
  • egg yolk from a large egg, room temperature
    1
  • chipotle chilies, in adobo sauce, canned (undrained)
    1 - 2
  • salt to taste
    ¼ tsp
  • sour cream
    ½ oz
    ½ oz plain yogurt
Cilantro Salsa
  • yellow onion in pieces
    4 oz
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • chili powder
    ½ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • lime
    1
  • fresh cilantro leaves only
    20 sprigs
Corn
  • water
    24 oz
  • sweet corn cobs silks and husks removed and cobs cut in half
    3
  • Pecorino cheese grated, to serve (see Tip)
    3 ½ oz
    3 ½ oz cotija cheese, grated, to serve (see Tip)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 527 mg
Białko 8 g
Kalorie 1356 kJ / 324 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...