Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice
- 10 oz basmati rice
- 27 oz water
- 8 oz coconut milk
- 8 oz chicken stock
- 1 tsp dried ground turmeric
- 1 tsp salt, to taste
- 1 ½ oz salted butter, in pieces
- 3 ½ oz sliced almonds, toasted
- 2 oz dried cranberries
Sauce, Asparagus and Fillet
- 25 oz ripe tomatoes, quartered
- 10 fresh basil leaves, large
- 2 tsp salt, divided, plus extra to season, to taste
- 3 tsp sugar
- 1 oz extra virgin olive oil
- 3 ½ oz yellow onions, quartered
- 1 whole beef tenderloin (approx. 30-40 oz)
- 2 tsp freshly ground black pepper
- 4 oz salted butter, room temperature
- 9 oz asparagus, trimmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3962 kJ / 947 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1566 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coffee Cream
5min
Steak with Peppered Parmesan Sauce and Roquefort Potatoes
50min
Chicken Mole Verde
1sa 5 dk
Wild Rice Pork Pilaf
1h 10 min
Tarragon Chicken Pasta
45 min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Caprese Stuffed Balsamic-Glazed Chicken
55 dk
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1h
Chicken Coq au Vin (Betty)
2h 15 min
Slow Cooked Pork in Salsa Verde
5h 45min
Shrimp in Garlic Sauce
25 Min
Basic Jasmine Rice
35 dk