Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash

Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash

4.6 46 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • non-stick cooking spray
  • shallots halved
    2 oz
  • garlic clove
    1
  • unsalted butter divided
    1 oz
  • vegetable stock
    7 oz
  • white wine
    1 oz
  • fresh salmon fillets (approx. 6 oz ea.)
    4
  • salt to season
  • ground black pepper to season
  • lemons thinly sliced in rounds
    2
  • zucchini
    8 oz
  • yellow squash
    8 oz
  • all-purpose flour
    1 tbsp
  • lemon juice
    ½ oz
  • capers drained
    2 tbsp
  • fresh dill to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 36 g
Kalorie 1443 kJ / 345 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...