Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g azeite, mais q.b. p/ fritar
- 150 g pimento vermelho cortado em pedaços (2-3 cm aprox.)
- 150 g cebola cortada em fatias (2 mm aprox.)
- 200 g batata cortada em fatias (5 mm aprox.)
- 2 - 4 pitadas de sal
- 150 g chouriço s/ pele e cortado em pedaços (2 cm aprox.)
- 6 ovos
- 100 g leite
- 1 c. chá de salsa, só as folhas picadas
- 2 pitadas de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1112.3 kJ / 265.9 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 430.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilha de batata, bacon e queijo
50 Min
Manteiga de alho assado
50 Min
Carne de porco assada com legumes e Minestrone
1 Std.
Folhados de salada russa
1 Std.
Bolo nega maluca
1h 5min
Fantasmas no empadão
1 Std. 20 Min
Espetadas de frango com molho de iogurte e kiwi
1 Std. 10 Min
Lombinho de porco com molho de mostarda e batatas
1h 5min
Queques de piza com pepperoni
45 Min
Cannelloni de frango com requeijão
1 Std. 30 Min
Negra maluca
1 Std. 10 Min
Massa com fiambre, presunto e milho
50 Min