Chili de carne com abóbora e bolo de milho

Chili de carne com abóbora e bolo de milho

4.6 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
8 doses

Składniki

Bolo de milho e abóbora
  • leite
    240 g
  • vinagre
    15 g
  • farinha tipo 65
    120 g
  • sêmola de milho
    120 g
  • fermento p/ bolos
    1 c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • água
    20 g
  • abóbora cortada em pedaços pequenos
    50 g
  • ovo
    1
  • mel
    10 g
  • manteiga (30 g aprox.)
    1 c. sopa de
Chili
  • azeite
    40 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    3
  • piripíri
    ½ c. chá de
  • malagueta
    ½
  • cominhos em pó
    1 c. chá de
  • paprika
    1 c. chá de
  • pimento vermelho cortado em tiras
    100 g
  • pimento verde cortado em tiras
    100 g
  • abóbora cortada em cubos pequenos (1,5x1,5 cm aprox.)
    200 g
  • tomate em pedaços
    600 g
  • carne de vaca picada
    400 g
  • carne de porco picada
    200 g
  • sal
    1 c. chá de
  • feijão-preto cozido escorrido
    350 g
  • sumo de lima (1 unid. aprox.)
    35 g
  • coentros só as folhas
    10 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 470 kcal / 1965 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...