Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g farinha tipo 65
- 80 g manteiga fria, cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
- 65 g água fria
- ½ c. chá de sal
- 200 g queijo Brie cortado em pedaços
- 2 peras cortadas em fatias finas (1-2 mm) (300 g aprox.)
- Pimenta preta q.b. p/ polvilhar
- 2 - 3 pés de tomilho, só as folhas p/ polvilhar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2100.3 kJ / 502 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 434 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de atum e cebolinho
1h 5 min
Ovos com tomate e queijo
40p
Tarte de figo e presunto
40p
Tarte integral com molho de cebola
1h 10min
Rolos de beringela com presunto
50 min
Tarte de salmão e tomate seco
35 min
Strudel de cogumelos, feta e espinafres
1h 45min
Tarte grega
40p
Canelones de beringela com creme de salmão e espinafres
1h 10min
Hambúrgueres de sardinha
45p
Enrolado de cogumelos
1 Std. 20 Min
Crocante mediterrânico
50 min