Wersje kompatybilne
Batata-doce recheada com legumes e ovos escalfados
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g queijo mozarela curado cortado em pedaços
- 4 batatas-doces laranjas (1850 g aprox.)
- 40 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 2 dentes de alho
- 220 g feijão-preto cozido escorrido
- 15 g coentros, só as folhas
- ½ limão (raspa e sumo)
- 1600 g água
- 50 g vinagre
- 4 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1916.8 kJ / 458.1 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 501.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de atum e molho arrabiata com puré de batata-doce
1 godz. 35 min
Guisado de grão com tomate e especiarias
45 Min
Salada de quinoa com tofu
55 Min
Almôndegas de beringela
1j
Empadão de batata-doce e lentilhas
2j 30 menit
Fettuccine com pesto de favas
25 min
Empadão de cogumelos e castanhas
1 godz. 35 min
Salada de arroz integral proteica
55 Min
Penne com beringela no forno
50 menit
Pita de falafel com molho de iogurte
12 Std.
Hambúrgueres de noz e feijão
1 Std. 45 Min
Bolonhesa vegan
40 min