Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 pés de salsa, só as folhas
- 50 g cebola
- 800 g água
- 650 g batata cortada em cubos (1 cm aprox.)
- 400 g lombos de salmão s/ pele
- 20 g maionese
- 10 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 1 - 2 pitadas de sal
- 1 - 2 pitadas de gengibre em pó
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- 30 g pão ralado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1125.1 kJ / 268.9 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 132.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cubos de peixe panados com salada quente de feijão e curgete
45min
Panados de frango com amêndoa
40min
Batata-doce com molho de legumes e massa gratinada
2h
Almôndegas de peru cremosas
45min
Bacalhau com crosta de ervas, arroz e molho de limão
40min
Palitos de sementes com bacon e queijo
35min
Rolo de peru recheado
1h 15min
Rolo de peru com cogumelos
50min
Almôndegas de peru com abóbora
45min
Rolo de pescada e salmão
1h 15min
Felisminas
45min
Broas da estremadura
30min