Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g natas
- 35 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 5 g coentros, só as folhas
- Pimenta q.b.
- 100 g queijo mozarela
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar
- ½ malagueta s/ sementes cortada em rodelas (opcjonalnie)
- 400 g fiambre cortado em cubos
- 20 g água
- 500 g brócolos, só os floretes
- 10 ovos
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 15 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2225 kJ / 532 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com espinafres e fiambre no forno
40 Min
Tarte grega
40 Min
Almôndegas de porco com batata-doce no forno
1h
Tarte de couve-flor e queijo
50 Min
Empadão de brócolos com peixe
1h 35min
Tarte de cogumelos e alho-francês
40 Min
Fritata de grelos
45min
Massa com fiambre, presunto e milho
50 Min
Bacalhau gratinado com maionese
1 Std. 20 Min
Fritata de legumes
45min
Tarte de espinafres e arroz
35min
Tarte de alho-francês e fiambre
50 Min