Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g natas
- 35 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 5 g coentros, só as folhas
- Pimenta q.b.
- 100 g queijo mozarela
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar
- ½ malagueta s/ sementes cortada em rodelas (opcjonalnie)
- 400 g fiambre cortado em cubos
- 20 g água
- 500 g brócolos, só os floretes
- 10 ovos
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 15 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2225 kJ / 532 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couve-flor gratinada com natas e coentros
40min
Legumes no forno com bacon e croutons
1 godz. 5 min
Queijo gratinado com batatas
1 Std.
Rolinhos de frango com curgete no forno
1 Std.
Lombos de pescada no forno em cama de couve
50min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1 Std.
Quiche de pimentos, espinafres e queijos
1 Std. 15 Min
Quiche de espinafres e bacon
1 Std. 20 Min
Gratinado de legumes
1 Std.
Tarte de couve-flor e queijo
50min
Massa gratinada com couve-de-bruxelas e bacon
50min
Couve-flor gratinada
50min