Velouté de courgettes au fromage frais

Velouté de courgettes au fromage frais

4.1 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Huile aux herbes
  • 100 g d'huile d'olive
  • ½ bouquet de basilic frais (env.10 g), effeuillé
  • ½ bouquet de persil frais (env.10 g), effeuillé
  • 1 pincée de sel
Soupe
  • 120 g oignons fanes en morceaux (2 cm)
  • 1 - 2 gousse(s) d'ail
  • 600 g de courgettes en morceaux (3 cm)
  • 750 g d'eau
  • 2 c. à café de sel
  • ½ bouquet de persil frais (env.10 g), effeuillé
  • ½ bouquet de basilic frais (env.10 g), effeuillé
  • 150 g de fromage à tartiner au poivre
    150 g de fromage à tartiner, nature

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.8 g
Kalorie 15114 kJ / 364 kcal
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...