Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Huile aux herbes
- 100 g d'huile d'olive
- ½ bouquet de basilic frais (env.10 g), effeuillé
- ½ bouquet de persil frais (env.10 g), effeuillé
- 1 pincée de sel
Soupe
- 120 g d'oignons fanes, en morceaux (2 cm)
- 1 - 2 gousse(s) d'ail
- 600 g de courgettes, en morceaux (3 cm)
- 750 g d'eau
- 2 c. à café de sel
- ½ bouquet de persil frais (env.10 g), effeuillé
- ½ bouquet de basilic frais (env.10 g), effeuillé
-
150
g de fromage à tartiner au poivre
lub 150 g de fromage à tartiner nature
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 15114 kJ / 364 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Velouté de champignons des bois
25 Min
Soupe aux petits pois avec crème fraîche et jambon croustillant
1 Std.
Purée de pommes de terre
45 Min
Pâte à crêpe
1h 15min
Velouté de légumes
45 Min
Velouté de champignons
20 min
Compote de pommes
20 min
Purée de patates douces
1 Std.
Soupe de potiron
35 Min
Soupe de carottes à la menthe
35 Min
Velouté courge-coco
45 Min
Soupe de carottes façon moro
1h 45min