![Purée de chou-fleur Purée de chou-fleur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3f4ca6582f9e3738c08dd4b37249ab14/Derivates/271d7aad4928f1fb1c3e70222858f910f1455d7c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de parmesan, en morceaux
- 680 g de bouquets de chou-fleur
- 2 gousses d'ail
- 45 g d'eau
- ½ c. à thé de sel, selon le goût
- 1 pincée de poivre noir moulu, selon le goût
- 1 c. à soupe de ghee (voir Conseil)
- ciboulette fraîche ciselée, pour garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 434.9 kJ / 104 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 445.6 mg
Alternatywne przepisy
Purée de patates douces
1j
Gruau à l'érable avec pommes et bleuets
20min
Meringues fantômes
12 Std. 25 Min
Compote de pommes
20min
Crème de tomates et grilled cheese
40min
Crème fouettée
10 min
Cœurs meringués
2 Std.
Soupe mystère
55 Min
Aïoli aux câpres et citron
10 min
Crème de panais à l'érable avec prosciutto
45min
Taboulé de chou-fleur
10 min
Purée de pommes de terre classique
50min