Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'oignons, coupés en deux
-
30
g de beurre
lub 30 g d'huile d'olive - 700 g de tomates, coupées en deux
- 70 g de concentré de tomate
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à café de sucre
-
1
c. à café d'origan séché
lub 1 c. à café de mélange d'épices pour pizza - 500 g d'eau
-
1
c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte
lub 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l) - 100 g de crème entière
- 1 brin de basilic frais, effeuillé
- 1 branche de persil frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 790 kJ / 188 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de poivrons
20 min
Compote de pommes
20 min
Velouté de tomates à la crème
35 min
Velouté de légumes
45 min
Velouté de champignons
20 min
Compote de pommes
20 min
Soupe aux asperges et à l'aneth
25 min
Soupe céleri-pomme
30 min
Velouté de tomates au séré
25 min
Velouté de tomates et de courges
25 min
Velouté de tomate
30 min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50 min