Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de carottes, pelées et coupées en morceaux (2-3 cm)
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à café de sucre (opcjonalnie)
- 5 - 10 g de beurre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 210 kJ / 50 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe au potiron
35min
Soupe de brocolis
15 Min
Purée de pommes de terre
45 Min
Velouté de légumes
45 Min
Velouté de champignons
20 Min
Soupe aux asperges et à l'aneth
25min
Soupe céleri-pomme
30min
Soupe de potiron
35min
Soupe de pommes de terre-champignons
45 Min
Soupe de carottes à la menthe
35min
Soupe de poireau et de pommes de terre au jambon fumé croustillant
40min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50min