Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de sucre
- 5 g de beurre (opcjonalnie)
- 750 g de pommes de terre, petites ou coupées en morceaux (voir conseil)
- 1000 - 1500 g d'asperges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 813 kJ / 193 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asperges et sauce tartare au séré
50min
Pommes de terre en robe des champs
30 min
Gratin de chou-fleur
55min
Artichauts à la romaine
50min
Asperges et hollandaise au yogourt
30 min
Artichauts à la romaine
50min
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45 min
Poulet et asperges vapeur, riz et sauce au vin blanc
45 min
Salade de haricots verts aux lardons
40 min
Blancs en neige
5min
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50min
Choux de Bruxelles, lard et amandes
40 min