Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 50 g de poireau, coupé en rondelles (3 cm)
- 50 g de carotte, pelée, coupée en morceaux (3 cm)
- 50 g de chou de Milan, coupé en morceaux (3 cm)
- 50 g de céleri-rave, pelé, coupé en morceaux (3 cm)
- 50 g de chou blanc, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 c. à soupe de beurre à rôtir
- 1000 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 208 kJ / 50 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Soupe au potiron
35min
Velouté orange-courge
35min
Ratatouille
40min
Velouté de légumes
45min
Compote de pommes
20min
Soupe aux asperges et à l'aneth
25min
Asperges et hollandaise au yogourt
30min
Velouté de tomates et de courges
25min
Poulet et asperges vapeur, riz et sauce au vin blanc
45min
Soupe de potiron
35min
Soupe de potimarron-pomme-poitrine de poulet
40min
Sauce bolognaise
3u. 15min