Purée de pommes de terre et de légumes

Purée de pommes de terre et de légumes

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 400 g de légumes variés (p.ex. carottes, céleri, patate douce, petits pois, chou-fleur, brocoli), éventuellement en morceaux (voir conseil)
  • 600 g de pommes de terre à chair farineuse en tranches (5 mm), épluchées
  • 1 - 1 ¼ c. à café de sel
  • 250 g de lait
  • 30 g de beurre
  • 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 1099 kJ / 263 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...