Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de légumes variés (p.ex. carottes, céleri, patate douce, petits pois, chou-fleur, brocoli), éventuellement en morceaux (voir conseil)
- 600 g de pommes de terre à chair farineuse en tranches (5 mm), épluchées
- 1 - 1 ¼ c. à café de sel
- 250 g de lait
- 30 g de beurre
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Pain à la patate douce et à la banane
2 Std.
Salade carottes râpées (TM6)
10 Min
Variations autour du beurre - beurre à la tomate
5 Min
Steak avec risotto aux champignons
Brak ocen
Salade carottes râpées
10 Min
Œufs colorés en bleu clair
55min
Soupe de patates douces et de tomates et croûtons au curry
40 Min
Cookies au chocolat
45 Min
Compote de poires au safran
Brak ocen
Purée de chou-fleur
25 Min
Potée de riz à la courge (2 portions)
50 Min
Tarte aux pommes façon crumble
2 Std. 30 Min