![Purée de pommes de terre et de légumes Purée de pommes de terre et de légumes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E1B4DC1C-1218-44A0-A122-EA1D46D7341B/Derivates/7FC1F509-0F5F-4F82-94C0-28F86C3B528C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de légumes variés (p.ex. carottes, céleri, patate douce, petits pois, chou-fleur, brocoli), éventuellement en morceaux (voir conseil)
- 600 g de pommes de terre à chair farineuse en tranches (5 mm), épluchées
- 1 - 1 ¼ c. à café de sel
- 250 g de lait
- 30 g de beurre
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes
50min
Riz Pilaf
40min
Sauce moutarde
5 min
Confiture de myrtilles
Brak ocen
Goulasch de soja aux boulettes
1 godz. 25 min
Tarte aux pommes
1 godz.
Potée de riz à la courge (2 portions)
50min
Soupe de pois chiches à la rhubarbe et au curry
1 godz. 20 min
Mayonnaise à la tomate
10 Min
Gâteau lapin
1 Std. 30 Min
Cœurs meringués
2 Std.
Purée de patates douces
1 godz.