Purée de pommes de terre et de légumes

Purée de pommes de terre et de légumes

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • de légumes variés (p.ex. carottes, céleri, patate douce, petits pois, chou-fleur, brocoli), éventuellement en morceaux (voir conseil)
    400 g
  • de pommes de terre à chair farineuse en tranches (5 mm), épluchées
    600 g
  • de sel
    1 - 1 ¼ c. à café
  • de lait
    250 g
  • de beurre
    30 g
  • de noix de muscade, fraîchement moulue (opcjonalnie)
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 263 kcal / 1099 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...