Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de champignons frais, coupés en deux
- 500 - 600 g d'eau
- 200 g de lait
-
1
cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
lub 1 c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte, fait maison - 50 g de farine
- ½ c. à café de sel
- 50 g de crème
- 4 brins de persil frais, effeuillés
- 40 g de fromage fondu (facultatif)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 550 kJ / 132 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de champignons des bois
25 min
Soupe aux petits pois avec crème fraîche et jambon croustillant
1h
Velouté de courgettes au fromage frais
35 min
Soupe de brocolis
15 Min
Velouté de poivrons
20 min
Velouté de légumes
45 min
Soupe aux asperges et à l'aneth
25 min
Soupe de potiron
35 min
Soupe de carottes à la menthe
35 min
Velouté courge-coco
45 min
Soupe de carottes façon moro
1 godz. 45 min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50 min