Velouté de champignons

Velouté de champignons

4.6 135 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • de champignons frais coupés en deux
    400 g
  • d'eau
    500 - 600 g
  • de lait
    200 g
  • de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    1 cube
    1 c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte, fait maison
  • de farine
    50 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de crème
    50 g
  • de persil frais effeuillés
    4 brins
  • de fromage fondu (facultatif)
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 132 kcal / 550 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...