Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Helado de chocolate
- 150 g de azúcar
-
1
guindilla roja seca
lub 2 - 3 pimientas de Cayena secas enteras - 100 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 8 yemas
- 40 g de cacao puro en polvo
- 620 g de leche
- ¼ de cucharadita de sal
- 620 g de nata (mínimo 30% de grasa)
Sirope de whisky
- 120 g de whisky bourbon
- 100 g de azúcar
- 20 g de agua
-
30
g de jarabe de arce (opcjonalnie)
lub 30 g de miel (opcjonalnie) - 2 - 3 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de canela molida
- ½ cucharadita de extracto natural de vainilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2027 kJ / 484 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 146.6 mg
Alternatywne przepisy
Crema de café
5 Min
Bombones de chocolate vieneses
50min
Minicocas con confitura de pimiento
1 Std. 30 Min
Salsa de caramelo al café
45min
Azucarillos de caramelo
24h
Fresas al Oporto en nidos de merengue
3 Std. 30 Min
Polos de mascarpone y mango
4h 20min
Mocktail de melón y pepino
10 Min
Parfait de fresa y nata con pistachos y frambuesas
8h 50min
Mango martini mocktail
10 Min
Helado de lemon curd con crujiente de piñones y caramelo de regaliz
9h 15min
Sorbete de mango con coulís de frambuesa
1 Std. 10 Min