Helado de chocolate picante con sirope de whisky

Helado de chocolate picante con sirope de whisky

4.8 15 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 20 min
10 raciones

Składniki

Helado de chocolate
  • 150 g de azúcar
  • 1 guindilla roja seca
    2 - 3 pimientas de Cayena secas enteras
  • 100 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
  • 8 yemas de huevo
  • 40 g de cacao puro en polvo
  • 620 g de leche
  • ¼ de cucharadita de sal
  • 620 g de nata (mínimo 30% de grasa)
Sirope de whisky
  • 120 g de whisky bourbon
  • 100 g de azúcar
  • 20 g de agua
  • 30 g de jarabe de arce (opcjonalnie)
    30 g de miel
  • 2 - 3 pellizcos de sal
  • 2 pellizcos de canela molida
  • ½ cucharadita de extracto natural de vainilla

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 146.6 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 2027 kJ / 484 kcal
Tłuszcz 32.7 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 19.3 g
Węglowodany 37.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...