Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelatina
- 3 hojas de gelatina
- 75 g de caldo de ave
- 75 g de oporto
Paté de higaditos
- 150 g de vino blanco seco
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharadita de pimienta negra en grano
- 300 g de higaditos de pollo
- 100 g de pechuga de pollo en trozos
- 250 g de mantequilla en trozos
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 20 g de oporto
Presentación
-
biscotes para servir
lub hojas verdes de ensalada para servir -
150 - 200
g de higos en rodajas
lub 150 - 200 g de higos en rodajas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 11611 kJ / 2775 kcal
- Białko
- 85.3 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 220.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 134.2 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 3018.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paté de higaditos y manzana al oporto
15h 15 min
Paté de campaña en terrina
26 Std. 40 Min
Paté a la pimienta verde con gelatina de manzanilla
5h
Pudin de perdiz
26h 15min
Terrina de conejo con ciruelas y ajo negro
34h
Dulce de membrillo casero
7h
Bacalao a baja temperatura con patatas rotas (Al vacío)
1h 50 min.
Pan de Cádiz
6 Std.
Piononos (Andalucía)
13 Std. 20 Min
Paté de higaditos de pollo
4 Std. 15 Min
Fiambre de pollo con pistachos
40min
Dulce de batata
45min