Paté de higaditos al oporto con higos

Paté de higaditos al oporto con higos

4.6 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
1 unidad

Składniki

Gelatina
  • 3 hojas de gelatina
  • 75 g de caldo de ave
  • 75 g de oporto
Paté de higaditos
  • 150 g de vino blanco seco
  • 1 hoja de laurel seca
  • 1 cucharadita de pimienta negra en grano
  • 300 g de higaditos de pollo
  • 100 g de pechuga de pollo en trozos
  • 250 g de mantequilla en trozos
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 20 g de oporto
Presentación
  • biscotes para servir
    hojas verdes de ensalada, para servir
  • 150 - 200 g de higos en rodajas
    150 - 200 g de higos, en rodajas

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 3018.7 mg
Białko 85.3 g
Kalorie 11611 kJ / 2775 kcal
Tłuszcz 220.7 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 134.2 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...