Velouté d'asperges vertes aux pignons pimentés

Velouté d'asperges vertes aux pignons pimentés

5.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'asperges vertes en morceaux (3 cm)
    1000 g
  • gousse d'ail
    2
  • de sucre en poudre
    10 g
  • d'oignon coupé en deux (1 petit oignon)
    60 g
  • de beurre en morceaux
    100 g
  • de pommes de terre en morceaux
    150 g
  • d'épinards surgelés décongelés et égouttés
    100 g
  • d'eau
    400 g
  • cube de bouillon de légumes (pour 0,5l) émietté
    1
  • de noix de muscade moulue
    1 pincée
  • de jus de citron
    10 g
  • de poivre moulu selon vos goûts
    1 c. à café
  • de sel selon vos goûts
    1 c. à café
  • de pignons de pin
    30 g
  • piment rouge frais égrené, haché
    1
  • de crème, min. 30% M.G.
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 330 kcal / 1379 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 706 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...