Soupe de poireau et de pommes de terre au jambon fumé croustillant

Soupe de poireau et de pommes de terre au jambon fumé croustillant

4.5 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • d'huile d'olive extra vierge
    25 g
  • de poireau coupé en rondelles fines
    80 g
  • de pommes de terre coupées en dés
    380 g
  • de cèpes séchés trempés puis pressés
    10 g
  • d'eau
    380 g
  • de pâte de bouillon de légumes
    1 c. à soupe
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de jambon fumé séché (speck), en fines lanières
    1 tranche
    1 tranche de jambon de Parme, (speck), en fines lanières
  • d'huile d'olive extra vierge
  • de civettes fraîches finement hachés
    4 branches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 322 kcal / 1347 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 32.7 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...