Soupe d'asperges au citron

Soupe d'asperges au citron

4.7 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • d'asperges vertes nettoyées
    250 g
  • d'asperges blanches nettoyées
    500 g
  • de citronnelle fraîche en tronçons
    2 branches
  • d'eau
    500 g
  • d'oignons coupés en deux
    100 g
  • de beurre froid, en morceaux
    50 g
  • de pommes de terre à chair ferme en cubes (2 cm)
    100 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de pâte de bouillon de légumes
    2 c. à café
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • citron de préférence bio, zeste et jus
    ½
  • de lait de coco
    100 g
  • de sel selon vos goûts
    1 c. à café
  • de noix de muscade moulue
    3 pincées
  • de curry en poudre
    4 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 225.2 kcal / 942.2 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...