Velouté de chou-fleur et foie gras poêlé

Velouté de chou-fleur et foie gras poêlé

4.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • de poireau le blanc uniquement
    50 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de chou-fleur en bouquets
    500 g
  • d'eau
    300 g
  • cube de bouillon de volaille (pour 0,5l)
    1
  • de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
    100 g
  • de lait entier
    100 g
  • de sel selon vos goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu selon vos goûts
    1 pincée
  • de foie gras de canard cru (environ 25-30 g/escalope)
    6 morceaux
  • de cacahuètes grillées salées
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 350.8 kcal / 1450.7 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 32.3 g
Węglowodany 5.2 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...