Urządzenia i Akcesoria
Chleb na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
15 kromek
Składniki
-
150 g wody letniej, plus dodatkowo 1000 g wody do gotowania na parze
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
250 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
1 łyżeczka soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
158.8 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
260.8 kJ /
62.3 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Przyprawa do chleba
5 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 godz. 55 min
Kajzerki
15 godz. 45 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.