
Urządzenia i Akcesoria
Babeczki brownie z dynią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
erytrytolu (patrz wskazówka)130 - 150 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki90 - 100 g
-
wody350 g
-
miąższu dyni (np. piżmowej, hokkaido), pokrojonego na ok. 2 cm kawałki200 g
-
jajka w temp. pokojowej2
-
jogurtu greckiego w temp. pokojowej180 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
mąki owsianej (patrz wskazówka)80 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej100 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego10 g
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego1 ½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
150 kcal /
627.7 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
169 mg