Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych (patrz wskazówka)
- 70 g mleka
- 150 g jogurtu greckiego
-
30
g erytrytolu
lub 30 g ksylitolu - 40 g białka serwatkowego w proszku, o smaku waniliowym (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 428 kJ / 102 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 52 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet truskawkowo-arbuzowy
5h 25 min
Ciasteczka panellets z migdałów i batatów
11h 20min
Owocowe lody na patyku
5 Std. 50 Min
Lody truskawkowo-bananowe na patyku
8 Std.
Granita z nektarynek
6h 20min
Lody jagodowe z jogurtem kokosowym
1h 5min
Granita truskawkowa
15 Min
Lody bananowe (jednoskładnikowe)
8h 5min
Sorbet z owoców leśnych
1 Min
Lody malinowe na jogurcie kokosowym
10 Min
Lody truskawkowo-jogurtowe
25 Min
Szybki sorbet cytrynowy
45 Min