Travel cake z orzechami pekan i bananami

Travel cake z orzechami pekan i bananami

3.3 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 kawałków

Składniki

  • nasion chia
    20 g
  • wody
    135 g
  • orzechów pekan
    230 g
Kruszonka orzechowa
  • orzechów pekan
    50 g
  • mąki pszennej
    50 g
  • margaryny bez laktozy, miękkiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    50 g
  • cukru pudru
    50 g
Ciasto bananowe z orzechami
  • margaryny bez laktozy, miękkiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    70 g
  • cukru muscovado, jasnego
    125 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • bananów dojrzałych, pokrojonych na kawałki
    350 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • syropu z agawy
    60 g
  • mąki pszennej
    250 g
  • sody oczyszczonej
    1 łyżeczka
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
Polewa czekoladowa
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    400 g
  • masła orzechowego podzielonego na kawałki
    200 g
  • kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 554.6 kcal / 2320.3 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 36.4 g
Węglowodany 52.4 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 286.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...