Travel cake z orzechami pekan i bananami

Travel cake z orzechami pekan i bananami

3.3 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 kawałków

Składniki

  • 20 g nasion chia
  • 135 g wody
  • 230 g orzechów pekan
Kruszonka orzechowa
  • 50 g orzechów pekan
  • 50 g mąki pszennej
  • 50 g margaryny bez laktozy, miękkiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 50 g cukru pudru
Ciasto bananowe z orzechami
  • 70 g margaryny bez laktozy, miękkiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 125 g cukru muscovado, jasnego
  • ¾ łyżeczki soli
  • 350 g bananów dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 60 g syropu z agawy
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa czekoladowa
  • 400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 200 g masła orzechowego podzielonego na kawałki
  • kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 554.6 kcal / 2320.3 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 36.4 g
Węglowodany 52.4 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 286.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...