Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
g jogurtu naturalnego, wykonanego w TM
lub 1000 g jogurtu naturalnego
Posypka ziołowa
- 2 łyżeczki cząbru, suszonego
- 1 łyżeczka mięty, suszonej
- 2 łyżeczki tymianku, suszonego
Zalewa
- 2 ząbki czosnku
- 300 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki ziarenek pieprzu mieszanego
- 1 łyżeczka soli morskiej, gruboziarnistej
- 6 gałązek tymianku, świeżego
- 6 gałązek rozmarynu, świeżego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 7028.6 kJ / 1679.9 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 167.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.6 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1180.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kiełbasa słoikowa
26 Std. 30 Min
Jogurt naturalny
11h 10min
Domowa ricotta
1h 15 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h
Marynowany ser typu feta
170 Std.
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
1h
Oliwa sycylijska
10min
Oliwa portugalska
10min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 Std. 40 Min
Ser typu halloumi
29h
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min