Rolada dyniowa z orzechami pecan

Rolada dyniowa z orzechami pecan

4.7 112 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 kawałków

Składniki

Rolada dyniowa
  • orzechów pekan
    100 g
  • mąki pszennej
    100 g
  • sody oczyszczonej
    1 łyżeczka
  • dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    170 g
    170 g dyni, rozmrożonej
  • masła
    25 g
  • cukru trzcinowego
    150 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • kardamonu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • jajka
    3
Masa serowa
  • serka śmietankowego np. typu Philadelphia, o temp. pokojowej
    400 g
  • masła o temp. pokojowej
    20 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • cukru pudru
    30 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 184.5 kcal / 771.9 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 145.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...