Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rolada dyniowa
- 100 g orzechów pekan
- 100 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
170
g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
lub 170 g dyni, rozmrożonej - 25 g masła
- 150 g cukru trzcinowego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- 3 jajka
Masa serowa
- 400 g serka śmietankowego, np. typu Philadelphia, o temp. pokojowej
- 20 g masła, o temp. pokojowej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 30 g cukru pudru
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 771.9 kJ / 184.5 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 145.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 Std. 50 Min
Migdałowe brownie z buraka
1h 55 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 Std.
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9 godz.
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1 Std. 45 Min
Brownie z gruszkami
1h 15min
Sernik z ricotty z jabłkami
6h
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 Std. 10 Min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Sernik gianduia
11 Std.