Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rolada dyniowa
- 100 g orzechów pekan
- 100 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
170
g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
lub 170 g dyni, rozmrożonej - 25 g masła
- 150 g cukru trzcinowego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- 3 jajka
Masa serowa
- 400 g serka śmietankowego, np. typu Philadelphia, o temp. pokojowej
- 20 g masła, o temp. pokojowej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 30 g cukru pudru
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 771.9 kJ / 184.5 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 145.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort dyniowy
2óra 40p
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1sa
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM5)
2h 15 min
Ciasteczka amaretti
1h 10min
Ślimaczki z makiem i żurawiną
2 Std. 10 Min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4h 40min
Ciasteczka z kajmakiem i solą
1h 50min
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min
Granola dyniowa bez cukru
2h 25min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2h
Kwadraty dyniowe z orzechami
1sa
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9sa