
Urządzenia i Akcesoria
Rolada dyniowa z orzechami pecan
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
Rolada dyniowa
-
orzechów pekan100 g
-
mąki pszennej100 g
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki170 g
-
masła25 g
-
cukru trzcinowego150 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego¼ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
jajka3
Masa serowa
-
serka śmietankowego np. typu Philadelphia, o temp. pokojowej400 g
-
masła o temp. pokojowej20 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
cukru pudru30 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
184.5 kcal /
771.9 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
145.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska