Rolada dyniowa z orzechami pecan
TM6 TM5

Rolada dyniowa z orzechami pecan

4.7 (107 ocen)

Składniki

Rolada dyniowa

  • 100 g orzechów pekan
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 170 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    lub 170 g dyni, rozmrożonej
  • 25 g masła
  • 150 g cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 3 jajka

Masa serowa

  • 400 g serka śmietankowego, np. typu Philadelphia, o temp. pokojowej
  • 20 g masła, o temp. pokojowej
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 30 g cukru pudru

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
771.9 kJ / 184.5 kcal
Białko
3.1 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
12.9 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Błonnik
0.7 g
Sód
145.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy