Rolada dyniowa z orzechami pecan
TM5 TM6

Rolada dyniowa z orzechami pecan

4.6 (31 ocen)

Składniki

Rolada dyniowa

  • 100 g orzechów pecan
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 170 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 25 g masła
  • 150 g cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 3 jajka

Masa serowa

  • 400 g serka śmietankowego, np. typu Philadelphia, o temp. pokojowej
  • 20 g masła, o temp. pokojowej
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 30 g cukru pudru

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
623 kJ / 148 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
15.4 g
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 74 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy